Денешна дата
14/07/2020

Повеќе сакаат да нé сликаат отколку да нé прашуваат

Skopje 2014 (4)

Групата студенти, облечени во античка, партизанска и комитска опрема позираат за нашиот објектив.

Нивна работа е на туристите и граѓаните да им ги објаснуваат спомениците од проектот Скопје 2014, но, како што велат, „повеќе не бараат за сликање, отколку за објаснување“.

Нив можете да ги најдете секој ден на градскиот плоштад.

 

zafirova.zafirova@gmail.com