Денешна дата
10/07/2020

Став на Инбокс 7 за Законот за Јавно Обвинителство

Инбокс 7 смета дека овој закон нема да ги реши проблемите во Јавното Обвинителство. Во видеото проследете го говорот на Претседателот на нашето Здружение за Новиот закон за јавно Обвинителство.

Инбокс 7 беше дел од јавната расправа за измените во законот за Јавното Обвинителство. Нотиравме повеќе проблеми во член 3, член 12, член 63. За подетални информации погледнете го видеото. Нашите ставови ги изрази претседателот на Здружението Горан Лефков.

 

 

Редакција на Инбокс 7