Денешна дата
29/11/2020

Администратор

 • ЧОВЕКОТ СО ЧИСТИ РАЦЕ

  by - Oct 8, 2020
  До:      Редакцијата на ПЛУСИНФО.МК Почитувани, Вашиот колумнист, чие име несакам да го споменам, а ќе го идентификувам како ЧОВЕКОТ СО ЧИСТИ РАЦЕ, во континуитет објавува колумни од кои извира неговата омраза кон сѐ што во нашава...
 • ОСТАВКА

  by - Oct 6, 2020
  Пишува: Трифун Костовски Мислам дека е време да се подзамислиме и да ги акцентираме етичките вертикали на секој поединец, но и на колективот и на институциите. Со еден збор, прашањето е кое е нивото на етичките...
 • ЧЕ

  by - Sep 30, 2020
  Пишува: Трифун Костовски   Многумина од вас ќе се изненадат со насловот на мојата денешна колумна, што ја именував со зборот ЧЕ, всушност името е за еден од најголемите револуционери на 20 век, а тоа е...
 • ОФТИКА

  by - Sep 24, 2020
  Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, Знам дека ве оптеретувам со прашањето околу стечајот на Еуростандард банка. Многумина мои блиски пријатели и тоа мудри пријатели ме советуваат да го “контролирам” своето комуницирање со медиумите. Јас, за...
 • ЗЛОКОБНА ТИШИНА

  by - Sep 23, 2020
  Пишува: Трифун Костовски   Почитувани, Многмина мудри луѓе велат дека времето лечи се, меѓутоа, со упокојувањето на Еуростандард банка, за која што викендов направивме помен од 40 дена од нејзиното носење во стечај, за мене одминатото...
 • ИЗМАМА

  by - Sep 15, 2020
    Пишува: Трифун Кoстовски   Дозволете ми повторно да проговорам за нешто кое навистина кај мене освен што предизвикува болка воедно предизвикува и разочараност и гнев, заради чувството на нанесена неправда. Станува збор, како што претпоставувате...
 • ВО ПРВО ЛИЦЕ ЕДНИНА

  by - Sep 7, 2020
  Пишува: Трифун Костовски   Навистина мислам дека го узурпирав просторот кој ми е доделен да пишувам колумни, меѓутоа верувале или не, сеуште неможам да се освестам од непромислениот чин на Гувернерката Ангеловска- Бежоска, за носењето на...
 • ЈАВЕН ПОВИК

  by - Sep 4, 2020
  До:     Претседател на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски До:     Претседател на Влада на Република Северна Македонија, Зоран Заев До:     Претседател на Собрание на Република Северна Македонија Талат Џафери   Почитувани:           Претседател на Република Северна Македонија,...
 • Народна Банка равенство Ватикан

  by - Sep 1, 2020
    Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели… Дозволете ми најпрво да ви упатам извинување што во изминатите неколку колумни си дозволувам да го користам просторот за споделување на моето лично искуство како стопанственик и како човек...
 • ЈАВЕН ПОВИК

  by - Aug 27, 2020
      До:     1.Претседателот на Собрание на Република Северна Македонија Талат Џафери, Обвинителството за организиран криминал, 3.Антикорупциска комисија на Република Северна Македонија и Министерството за Внатрешни работи.   Јас, Трифун Костовски ги повикувам горе наведените институции...