Денешна дата
31/05/2020

Администратор

 • Aко избори има утре ќе победи никој

  by - Nov 23, 2018
  Пишува: Зоран Иванов   Додека нашите преведуваат, бегалецот си се вдоми во Централна Европа. Во срцето на Европската Унија. Таму, наместо загадените Вардар и Скопје, сега во дворот му се Дунав и Будимпешта, В’лтава и Прага,...
 • Многу мерки, малку резултати: уште една сезона на задушување

  by - Nov 22, 2018
  Жителите на Скопје подолго време слушаат исти ветувања, но секоја зима се соочуваат со истото разочарување. Од Градот Скопје велат дека во септември и октомври годинава се изречени 269 мандатни казни за загадувачите, што е двојно...
 • Полиција

  by - Nov 22, 2018
  пишува: Трифун Костовски   Почитувани мои сограѓани, Функционирањето на секоја Влада е можно само со оформување на министерства во склоп на Владата, кои треба да овозможат функционалност на државата и да му служат на народот. Денес...
 • „Државата“ и „народот“ на „мајката“ партија

  by - Nov 21, 2018
  Пишува: Бардуљ Заими   Со многу малку незабележителни промени, политичката и јавната сцена во Македонија останува „окупирана“ од истите „здодевни“ лица. Дури и новите лица кои се вклучени во политиката, повеќе служеа за да им се...
 • ГРУЕВСКИ ГИ МАТИ ОДНОСИТЕ НА МАКЕДОНИЈА СО УНГАРИЈА

  by - Nov 21, 2018
  Информациите дека бегството и азилот на Никола Груевски се целосно организирани од страна на унгарските власти го поставува прашањето дали по ваквиот исход е можно сериозно нарушување на односите меѓу Македонија и Унгарија. Поранешниот амбасадор Огнен...
 • Горките пилули

  by - Nov 20, 2018
  Пишува: Александар Кржаловски   Не, овој текст нема да се занимава со бегството на екс-премиерот. Еуфоријата и јавниот изблик на гнев од тој чин, како и за секое чудо, така и за ова – ако не...
 • Општините трошат, владата потпишува, граѓаните плаќаат

  by - Nov 19, 2018
  Најзадолжени општини се Охрид, Тетово и Карпош Владата ги раз должува општините, Тетово побрза со нови задолжувања Ќе има ли капацитет кај локалните самоуправи да излезат од финансиските дупки или со тоа уште повеќе им се...
 • ШЕСТТЕ НАЈБОГАТИ МИНИСТРИ ТЕЖАТ 35 МИЛИОНИ ЕВРА

  by - Nov 19, 2018
  Анѓушев, Бектеши, Лика, Димитров, Заев и Асаф Адеми се најбогатите министри и заедно тежат околу 35 милиони евра Десковска, Дураки, Едмонд Адеми, Манчевски, Тевдовски и Николовски се најсиромашните министри, при што заедно поседуваат само 500 илјади...
 • Дали сакаме демократија или диктатура?

  by - Nov 19, 2018
  пишува: Денко Малески   Минатата недела, во интервју за  новата телевизија „Клан – Македонија“, Билјана Георгиевска, веднаш по објавувањето на веста за бегството на поранешниот премиер Никола Груевски од Македонија, бара мое мислење. Одговарав онака како што...
 • Стигмата посилна од насилството врз жените

  by - Nov 16, 2018
  Автор: Бјанка Станковиќ   Семејното и родовото насилство во Македонија истиот не се третира соодветно сѐ уште е завиен со предрасуди и стигматизација. Ова појава особено е присутна во помалите општини, каде нема доволна свест за...