Денешна дата
13/07/2020

Администратор

 • Држава без антикорупциска – рај за политичарите

  by - Nov 23, 2018
  Драган Малиновски, поранешен член на ДКСК, вели дека не можеме да очекуваме позитивни коментари во извештајот што следи од Европската комисија. „Поранешната Антикорупциска не функционираше, но сега воопшто немаме“, вели бившиот антикорупционер Ариф Муса. „Требаше веднаш...
 • Aко избори има утре ќе победи никој

  by - Nov 23, 2018
  Пишува: Зоран Иванов   Додека нашите преведуваат, бегалецот си се вдоми во Централна Европа. Во срцето на Европската Унија. Таму, наместо загадените Вардар и Скопје, сега во дворот му се Дунав и Будимпешта, В’лтава и Прага,...
 • Многу мерки, малку резултати: уште една сезона на задушување

  by - Nov 22, 2018
  Жителите на Скопје подолго време слушаат исти ветувања, но секоја зима се соочуваат со истото разочарување. Од Градот Скопје велат дека во септември и октомври годинава се изречени 269 мандатни казни за загадувачите, што е двојно...
 • Полиција

  by - Nov 22, 2018
  пишува: Трифун Костовски   Почитувани мои сограѓани, Функционирањето на секоја Влада е можно само со оформување на министерства во склоп на Владата, кои треба да овозможат функционалност на државата и да му служат на народот. Денес...
 • „Државата“ и „народот“ на „мајката“ партија

  by - Nov 21, 2018
  Пишува: Бардуљ Заими   Со многу малку незабележителни промени, политичката и јавната сцена во Македонија останува „окупирана“ од истите „здодевни“ лица. Дури и новите лица кои се вклучени во политиката, повеќе служеа за да им се...
 • ГРУЕВСКИ ГИ МАТИ ОДНОСИТЕ НА МАКЕДОНИЈА СО УНГАРИЈА

  by - Nov 21, 2018
  Информациите дека бегството и азилот на Никола Груевски се целосно организирани од страна на унгарските власти го поставува прашањето дали по ваквиот исход е можно сериозно нарушување на односите меѓу Македонија и Унгарија. Поранешниот амбасадор Огнен...
 • Горките пилули

  by - Nov 20, 2018
  Пишува: Александар Кржаловски   Не, овој текст нема да се занимава со бегството на екс-премиерот. Еуфоријата и јавниот изблик на гнев од тој чин, како и за секое чудо, така и за ова – ако не...
 • Општините трошат, владата потпишува, граѓаните плаќаат

  by - Nov 19, 2018
  Најзадолжени општини се Охрид, Тетово и Карпош Владата ги раз должува општините, Тетово побрза со нови задолжувања Ќе има ли капацитет кај локалните самоуправи да излезат од финансиските дупки или со тоа уште повеќе им се...
 • ШЕСТТЕ НАЈБОГАТИ МИНИСТРИ ТЕЖАТ 35 МИЛИОНИ ЕВРА

  by - Nov 19, 2018
  Анѓушев, Бектеши, Лика, Димитров, Заев и Асаф Адеми се најбогатите министри и заедно тежат околу 35 милиони евра Десковска, Дураки, Едмонд Адеми, Манчевски, Тевдовски и Николовски се најсиромашните министри, при што заедно поседуваат само 500 илјади...
 • Дали сакаме демократија или диктатура?

  by - Nov 19, 2018
  пишува: Денко Малески   Минатата недела, во интервју за  новата телевизија „Клан – Македонија“, Билјана Георгиевска, веднаш по објавувањето на веста за бегството на поранешниот премиер Никола Груевски од Македонија, бара мое мислење. Одговарав онака како што...