Денешна дата
30/10/2020

Администратор

 • ГРУЕВСКИ ГИ МАТИ ОДНОСИТЕ НА МАКЕДОНИЈА СО УНГАРИЈА

  by - Nov 21, 2018
  Информациите дека бегството и азилот на Никола Груевски се целосно организирани од страна на унгарските власти го поставува прашањето дали по ваквиот исход е можно сериозно нарушување на односите меѓу Македонија и Унгарија. Поранешниот амбасадор Огнен...
 • Горките пилули

  by - Nov 20, 2018
  Пишува: Александар Кржаловски   Не, овој текст нема да се занимава со бегството на екс-премиерот. Еуфоријата и јавниот изблик на гнев од тој чин, како и за секое чудо, така и за ова – ако не...
 • Општините трошат, владата потпишува, граѓаните плаќаат

  by - Nov 19, 2018
  Најзадолжени општини се Охрид, Тетово и Карпош Владата ги раз должува општините, Тетово побрза со нови задолжувања Ќе има ли капацитет кај локалните самоуправи да излезат од финансиските дупки или со тоа уште повеќе им се...
 • ШЕСТТЕ НАЈБОГАТИ МИНИСТРИ ТЕЖАТ 35 МИЛИОНИ ЕВРА

  by - Nov 19, 2018
  Анѓушев, Бектеши, Лика, Димитров, Заев и Асаф Адеми се најбогатите министри и заедно тежат околу 35 милиони евра Десковска, Дураки, Едмонд Адеми, Манчевски, Тевдовски и Николовски се најсиромашните министри, при што заедно поседуваат само 500 илјади...
 • Дали сакаме демократија или диктатура?

  by - Nov 19, 2018
  пишува: Денко Малески   Минатата недела, во интервју за  новата телевизија „Клан – Македонија“, Билјана Георгиевска, веднаш по објавувањето на веста за бегството на поранешниот премиер Никола Груевски од Македонија, бара мое мислење. Одговарав онака како што...
 • Стигмата посилна од насилството врз жените

  by - Nov 16, 2018
  Автор: Бјанка Станковиќ   Семејното и родовото насилство во Македонија истиот не се третира соодветно сѐ уште е завиен со предрасуди и стигматизација. Ова појава особено е присутна во помалите општини, каде нема доволна свест за...
 • Даниела Драштата: Должност на новинарите е да отвораат тешки теми

  by - Nov 16, 2018
   Даниела Драштата е хрватска новинарка и уредник. Дипломирала на Факултетот за политички науки во Загреб, а подоцна продолжила со специјализација во полето на човековите права и националните малцинства. Професионално со новинарството почнала да работи во 1993...
 • Ако странците не бдеат врз државава таа одамна ќе ни отидеше јабана

  by - Nov 16, 2018
  Пишува: Зоран Иванов Сега целата јавност, сите медиуми и целиот овдешен терен на социјалните мрежи брмчат за итроштината на Груевски и за поразот на институциите. За неговото бегство ќе нема одговорни. Ниту ќе има крупни оставки...
 • 13 Ноември, ден за паметење

  by - Nov 15, 2018
  пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, сакам да ви се претставам прв пат во мојот живот како колумнист во порталот инбокс7. Ве уверувам дека ова за мене е предизвик кој прв пат во животот го доживувам...
 • „Империја“ на корупција и на „спектакл“

  by - Nov 14, 2018
  Пишува: Бардуљ Заими   Поранешниот премиер Груевски останува недостапен за органите за правда. Тој требаше лично да ја прими одлуката за отпочнување на издржувањето на двегодишната затворска казна за злоупотреба на службената должност во случајот за...