Денешна дата
23/09/2021

Администратор

 • Македонско-грчкиот подвиг наречен Преспански договор

  by - Dec 10, 2018
  пишува : Денко Малески   Потпишувањето на Преспанскиот договор е голем подвиг за општества какви што се македонското и грчкото, во кои политичарите на својата професија не гледаат како на процес за решавање на големите, стратешки,...
 • ДАЛИ ИВАНОВ Е ВМЕШАН ВО „КРВАВИОТ ЧЕТВРТОК“?

  by - Dec 9, 2018
  Сведоци во судскиот случај посочуваат дека претседателот Ѓорѓе Иванов имал вмешаност во целото сценарио за „крвавиот четврток“. Од Кабинетот на претседателот преку соопштение ги отфрлаат ваквите тврдења на сведоците. Професорот по кривично право Гордан Калајџиев вели...
 • Инфузија за покојникот

  by - Dec 7, 2018
    Пишува: Зоран Иванов Невообичаено и повеќе од чудно е да се трошат пари за нешто што е минато, незадржливо мртво. Таа инвестиција е музејска и не ја бива. За прокламираните цели е однапред промашена инвестиција....
 • Собранието не кажува како се потрошени парите за референдумот, молк и во министерството за финансии

  by - Dec 6, 2018
  Инбокс7 истражуваше како и на кој начин беа искористени парите наменети за кампања. Сумата потрошена од партиите останува тајна, молчат Собранието и Министерството за финансии Најмногу е потрошено на националните телевизии, за што се исплатени околу...
 • Образование – светост за секое општество

  by - Dec 6, 2018
  пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, Во последната моја колумна, од минатиот четврток, споменав три постулати кои лежат во основната мисија на нашето Здружение на граѓани, а преку кои сакаме, како активни граѓани кои се грижат...
 • Недостиг на „саморегулација„ на баналноста

  by - Dec 5, 2018
  Пишува: Бардуљ Заими   Медиумскиот пејзаж во Македонија, особено на „информативните„ портали, останува мрачен. Невиден прилив на портали кои дистрибуираат исти новинарски содржини и крајно непрофесионални создаде вистински хаос на рецепција. Битките за “лајк” во меѓувреме поттикнаа...
 • Брексит или не?

  by - Dec 4, 2018
  Пишува: Александар Кржаловски   Додека кај нас трае втората фаза од процесот на уставните измени, кој според очекувањата, без поголема дискусија и во само три дена вкупно, заврши со изгласување на четирите предложени нацрт-амандмани на Уставот,...
 • Сите наши несреќни претседатели

  by - Dec 3, 2018
  пишува: Денко Малески   Новинар, Албанец , по телефон, ми ја чита изјавата на водачот на ДУИ Ахмети која, во контекст на претстојните претседателски избори, се однесува на мене и прашува што мислам за кажаното. Сега, во...
 • Државата на Николо Макијавели

  by - Nov 30, 2018
  Пишува: Зоран Иванов Секој политички филозоф сонува неговата ука да биде потврдена во животот и врз база на своите теориски постулати да биде организирана и да функционира општество уредено во мала хумана и солидарна комуна или...
 • Владата со план против загадувањето: ќе дишеме чист воздух после две години

  by - Nov 29, 2018
  Само 80 возила се исклучени од сообраќај поради штетни емисии на гас за еден месец Владата предвидува еколошки налепници и субвенции за еколошки и хибридни возила Старосната граница на возилата во Македонија е 16.6 години   ...