Денешна дата
10/12/2022

Арта Тахири

tahiri@inbox7.mk
  • Реторика преполна со навреди и етикетирања

    by - Apr 17, 2014
    Албанските политички партии во текот на предизборната користеле  етничка реторика. Ова го потврди и извештајот на ОБСЕ/ОДИХР за предизборната кампања од првиот круг на претседателските избори, оддржани на 13 април. Извештајот го подвлекува апелот на албанската...
  • Се бараат гласови со етнички програми

    by - Apr 14, 2014
    И покрај тоа што поминале 23 години од самостојноста на Македонија и 12 години од потпишувањето на Рамковниот договор, партиите што ги застапуваат Албанците главно ги артикулираат колективните барања, кои се однесуваат на нивниот уставно-правен статус....