Денешна дата
16/08/2022

Xhelal Neziri

xhelalneziri@gmail.com
  • ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ – ДАЛИ ЌЕ ПРОДОЛЖИ НЕЕТНИЧКОТО ГЛАСАЊЕ?

    by - May 15, 2017
    автор: Џелал Незири Претстојните локални избори се очекува да бидат забележани со уште еден голем чекор кон неетничкото гласање. По парламентарните избори од декември минатата година, кога Социјалдемократскиот сојуз на Македонија (СДСМ) доби рекорден број на...
  • ЛУКРАТИВНИОТ БИЗНИС СО ВИЗИТЕ ЗА АЏИЛАК

    by - Sep 5, 2014
    Едно циркуларно писмо на Исламската верска заедница во Македонија (ИВЗМ), која ги опфаќа условите и цената на аџилакот за 2014 година, на 16 јуни годинава стигна во канцелариите на муфтиите низ целата земја. Една не толку...