Денешна дата
20/01/2018

Рубрика

 • Професори во трка за претседател

  Напишано од: - Apr 10, 2014
  Ѓорге Иванов: Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов е првиот на избирачкото ливче. Тој ќе трча за втор мандат, подржан од голем број интелектуалци и спортисти, не само од владејачката партија ВМРО-ДПМНЕ. Роден е во Валандово...
 • Давање државјанства за политички цели

  Напишано од: - Apr 10, 2014
   “По телефон ми звучиш писмено, веројатно не си муслиманка, нема да има проблем, ќе ти дадат бугарско државјанство”. По неколку минутниот разговор, ова беше заклучокот на човекот кој на Интернет се рекламира како посредувач за бугарски...
 • Пратенички или „кукли“ во Собранието?!

  Напишано од: - Apr 9, 2014
  Во почетокот на март Собранието на Република Македонија се распушти со цел да се одржат предвремени парламентарни. Гласот и способноста на албанската жена очигледно не е слушнат колку што треба во Собранието и од нивните лидери...
 • Измените во изборниот законик речиси невидливи во кампањата

  Напишано од: - Apr 9, 2014
  Мастилото на десниот палец со коe ќе бидат обележани гласачите во недела можеби ќе остане и највидливата работа донесена како измена на Изборниот законик, нешто за што претставници на Владата, партиите и на ОБСЕ/ОДИХР го договораа...
 • Македонија неподготвена за сурогат – мајчинство

  Напишано од: - Mar 18, 2014
  „И да беше законско сурогат мајчинството, повторно ќе посвоев дете“. Вака ја започнува својата среќна приказна 34 годишната мајка, која по седум години талкање низ здравствените институции за да најде помош за добивање дете по биолошки...