Денешна дата
11/07/2020

Дебата

 • Каков крај?

  Напишано од: - Aug 9, 2016
  Далечниот остров Палмира Атол во северниот Пацифик што е откриен од Едмунд Фанинг во 1798 година, е полн со мистерии. Таму се случувааат – исчезнувања, невидливи убивства и гусарења, подводни пиратства и сл. Луѓе, бродови и...
 • Талибанци, индијанци и мерценари

  Напишано од: - Apr 16, 2015
  Талибанците во Авганистан во долината Бамијан ги уривале познатите џиновски статуи стари над две илјади години, некои повисоки од 50 метри (внесени во УНЕСКО како светско културно богатство). Од таков чин не можеле да ги одвратат...
 • Заев самиот е бомба

  Напишано од: - Feb 22, 2015
  Полека но сигурно со создава критична маса за радикални промени. Власта едвај стои на стаклени нозе. И кај институциите наскоро ќе мора да се чувствува поинаков амбиент. Се повеќе ќе се спротиставуваат на довчерашните неприкоснови патрони....
 • Битката за чист воздух уште долго ќе биде изгубена (видео од целата дебата)

  Напишано од: - Feb 17, 2015
  Граѓаните немаат време да чекаат надлежните да се занимаваат со документација во врска со загадувањето. Само за последните три години, бројот на заболени од рак во Тетово е зголемен за 80 отсто. Загадена е и почвата...
 • По девет години голгота – крај на режимот!

  Напишано од: - Feb 9, 2015
  Дојде крајот! Режимот ги брои последните денови и ништо веќе не може да го спаси. Тоа веќе го гледаат и тие што немаат очи, го слушаат и тие што немаат уши. Одделни структури веќе му откажуваат...
 • Грдиот, чудниот и смешниот!

  Напишано од: - Feb 1, 2015
  На еден прием се сретнуваат Мерлин Монро и Ајнштајн. Импресионирана од неговиот ум, светската актерка му се обратила на познатиот научник: – “Колку би сакала да имам дете кое ќе ја има мојата убавина а Вашиот...
 • Пука ли браната во владата?

  Напишано од: - Jan 19, 2015
  Некои луѓе го прашале славниот грчки филозоф Аристотел нешто за планетите. Тој кратко им одговорил дека не знае. А зошто те плаќа толку многу кралот кога ти не знаеш?! – додале тие. Па тој ме плаќа...
 • Македонски марш кон изолација

  Напишано од: - Jan 13, 2015
  Таму каде се сите Нас не нема. Македонските личности, во повеќе наврати, не се на култните настани и места каде се светските, европските, регионалните лидери. На цивилизацискиот ден, по маскарот во Париз, кога гласот на тишината...
 • Брод без компас и со пијан екипаж

  Напишано од: - Jan 12, 2015
  Јадни новинари и уредници на корумпирани медиуми, како папагали по цел ден се приморани да го имитираат Груевски или Ставревски дека сме биле трета растечка економија во Европа!!! Економистите велат дека тоа може да случи само...
 • Владата гази на минско поле

  Напишано од: - Jan 4, 2015
  Со години лагите на власта ни станаа главно гориво за движење наназад. Поминавме девет години и сосема сме блиску до деветтиот круг на пеколот на Данте. Од лидер во регионот сега стасавме до епитетите – „Болниот...