Денешна дата
30/10/2020

Дебата

 • Мачнина

  Напишано од: - Jun 27, 2014
  Возејќи кон југот на земјата, наидов на стопер. Слаб средновечен човек чекал некој возач да се смилува за да го земе. Од далечина се гледаше дека животот на кутриот човек подолг период е заробен под канџите...
 • ТЕХНИЧКА ВЛАДА – „ВЕШ МАШИНА“ (Изборна берза 5)

  Напишано од: - Jun 26, 2014
  Навечер е… Преполн автобус, со пензионери и со ученици на распуст. Топло, не се дише. – Што глумат лудило? И толку. Сите знаат кој, кога и зошто? Никој од патниците не знае колку е скап бесплатниот...
 • Слеп водач

  Напишано од: - Jun 19, 2014
  Сиромашен слеп човек просел на улица. За да минувачите бидат помилостиви просјакот ставил натпис: „Јас сум слеп“. Но, очигледно тоа не му помогнало многу. Едвај имал собрано нешто ситно. Поминува некој човек, се приближил до натписот,...
 • МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК Е НАПАДНАТ ДОМА (Меѓународна берза 2)

  Напишано од: - Jun 16, 2014
  „Каква диктатура, какви бакрачи“ (Груевски). „Да свиткаме кичма…“ (Заев). Лидери што дома не си го почитуваат македонскиот јазик, немаат кредибилитет тоа да го прават и пред странците. Македонските лидери, во своите јавни настапи, сè повеќе се без...
 • Владеење со манипулации

  Напишано од: - Jun 12, 2014
  Со години живееме во виртуелност. Имаме виртуелен развој, виртуелна благосостојба, виртуелна моќ, виртуелна големина, виртуелна историја, а, пред сè, виртуелна сегашност. Со помош на силна пропаганда и на популизам, кај обичниот човек е засаден ментален код...
 • САД И ЕУ ЗА ИМЕТО – NO PASARAN! (Меѓународна берза 1)

  Напишано од: - Jun 10, 2014
  Новинарскo-уредничкиот тим од Аминта 3 од Скопје, влезе во филмот за меѓународната завера на сојузниците од Запад против Македонија. Не беше доволна нивната серија координирани неделни написи за естетско-политичките атрибути на дипломатските дами од Германија и...
 • Блиску до дестабилизација

  Напишано од: - Jun 5, 2014
  Секој ден сè повеќе на Македонија ѝ се додаваат изјавите за одземање на статусот кандидат за членство во ЕУ. Изгледа дека доаѓа времето кога власта ќе треба да ги жнее политичките плодови кои со години наназад...
 • КОЈА Е ЦЕНАТА НА СТРАВОТ – СТАВРЕСКИ!!! (Социјална берза 2)

  Напишано од: - Jun 2, 2014
  Само ден по изборите, во неколку општини од тројката и од четворката, од рано наутро, пред портите на општинските управи и кабинетите на градоначалниците и директорите на фирмите, трпеливо беа наредени десетина паталци. Во рацете ги...
 • Патишта на Сатаната

  Напишано од: - May 26, 2014
  Евреите на Мојсеј, дваесет години талкале по пустината, водени од заблудата дека ќе го најдат тоа што не ни знаеле што е. Барале нешто што од длабочината на душата го чувствувале, но било тешко разбирливо за...
 • Социјална берза (1): ВО СИНДИКАТОТ СМРДИ – МИТРЕВСКИ!!!

  Напишано од: - May 26, 2014
  Одамна од синдикатите заудара политичкиот гејзер. Канализациската реа го (за)гуши и нивниот лидер Митревски, па морал да ги избегне напатените социјалци. Наместо да ги дочека на влезот од Скопје и да се стави на чело на...