Денешна дата
18/08/2022

Uncategorized

 • На 22.08.2022 Ја објавувам вистината за стечајот на Еуростандард банка

  Напишано од: - Jul 20, 2022
  Почитувани граѓани на Република Македонија Со гордо срце и чиста мисла денеска официјално најавувам дека на ден 22 Август 2022 година во Скопје ќе биде обзнаен извештајот од мојата приватна истрага поврзана со стечајот на Еуростандард банка, која...
 • Еуростандард банка-  жртва на украдените институции во земјава

  Напишано од: - Jun 28, 2022
  Пишува: Трифун Костовски     Почитувани читатели, изминаа 23 месеци од носењето на Еуростандард банка во стечај, согласно решението на гувернерот Бежоска, одлука за носење во стечај на банка со многу непознаници. Зошто токму тогаш банката...
 • Еуростандард банка- лице и наличје

  Напишано од: - Jun 21, 2022
  Пишува: Трифун Костовски     Почитувани читатели, од самиот наслов на денешнава колумна, многу лесно може да се разбере суштина на мојата денешна колумна. Моите дела докажуваат за моето лице пред вас, кое сум го имал...
 • Костовски до Ковачевски- Еуростандард банка  извештајот е готов

  Напишано од: - Jun 14, 2022
    Пишува: Трифун Костовски     Во колумните во изминатиот период таксативно ги наведував сите пропусти кои ги имаат направено државните институции: Народна банка, финансиската полиција, стечајниот судија, обвинителството, стечајните управници Тодески и Саздовски и Техничката...
 • Руски рулет и Дон Кихот на македонски начин

  Напишано од: - Jun 7, 2022
    Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, сакам со вас да го  споделам фактот дека деновиве беше обзнанено, од стечајниот управник на Еуростандард банка во стечај, дека ќе се врши исплата на оштетените физички и правни...
 • Еуростандард банка и политичките партии во Македонија

  Напишано од: - May 24, 2022
      Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, денешната колумна ќе ја посветам на политичките партии во Македонија кои во основа го креираат и реализираат нашето севкупно живеење во Македонија. На темата поврзана со стечајот на...
 • ЕУРОСТАНДАРД БАНКА -НИКОЛЧЕ ПЕТКОСКИ

  Напишано од: - May 3, 2022
        Пишува: Трифун Костовски   Несомнено дека со моите неделни колумни врзани за стечајот на Еуростандард банка ви станувам досаден. Вашата на моменти незаинтересираност да го пратите овој процес потполно ја разбирам, имајќи ја...
 • Еуростандард банка, убиство со умисла

  Напишано од: - Apr 5, 2022
      Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, јас продолжувам по мојот пат да ги разоткријам сите дејствија поврзани со стечајот на Еуростандард банка. Ниту од далеку немам намера да се правдам пред вас и пред...
 • ДОВЕРБА

  Напишано од: - Apr 2, 2022
    Пишува: Трифун Костовски   Почитувани пријатели, пишував за љубовта како еден од најдоблесните зборови во опстанокот и битисувањето на човечкиот род на планетата Земја. Овој пат ќе се осврнам на довербата која во основа претставува...
 • Еуростандард банка

  Напишано од: - Mar 29, 2022
  Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, колку и да се трудам да се ослободам од овој безобѕирен чин со кој се однесе во стечај мојата и на моето семејство банка, верувајте дека не само што не...