Денешна дата
06/10/2022

Uncategorized

 • Еуростандард банка, убиство со умисла

  Напишано од: - Apr 5, 2022
      Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, јас продолжувам по мојот пат да ги разоткријам сите дејствија поврзани со стечајот на Еуростандард банка. Ниту од далеку немам намера да се правдам пред вас и пред...
 • ДОВЕРБА

  Напишано од: - Apr 2, 2022
    Пишува: Трифун Костовски   Почитувани пријатели, пишував за љубовта како еден од најдоблесните зборови во опстанокот и битисувањето на човечкиот род на планетата Земја. Овој пат ќе се осврнам на довербата која во основа претставува...
 • Еуростандард банка

  Напишано од: - Mar 29, 2022
  Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, колку и да се трудам да се ослободам од овој безобѕирен чин со кој се однесе во стечај мојата и на моето семејство банка, верувајте дека не само што не...
 • Еуростандард банка – Комерцијална банка по втор пат.

  Напишано од: - Mar 1, 2022
    Пишува: Трифун Костовски   Во периодот кој што измина после стечајот на Еуростандард банака, и приватната истрага која што јас ја водам околу самиот стечај и причините кои доведоа до него, несомнено ме водат до...
 • БАЛКАН И БАЛКАНЦИ

  Напишано од: - Feb 5, 2022
    Пишува: Трифун Костовски Почитувани пријатели, читатели, денес сакам да споделам една дилема која мене ме мачи, а можеби и вас. Сведоци сме на едно невидено изживување од страна на нашите соседи Грција и Бугарија во...
 • БРАТСКА ЉУБОВ

  Напишано од: - Dec 17, 2021
  Пишува: Трифун Костовски     Денеска сакам да споделам со вас една реалност која навистина ме мачи еден подолг период. Македонија и Македонците, повеќе од  два века живеевме во заедничка држава заедно со Бугарите, Грците, Србите...
 • Шарена или шашава револуција

  Напишано од: - Apr 14, 2021
    Денеска одбележуваме 5 години од отпочнувањето на процесите за она што беше наречено Шарена револуција, чие име асоцира на колоритното незадоволство на граѓаните на Република Македонија, барајќи заминување на Владата на чело со Груевски, поради...
 • Протест на сметководителите

  Напишано од: - Jan 26, 2021
  Горан Лефков   Сметководители денес протестираа пред Владата, барајќи пролонгирање на роковите за доставување на даночни документи. Главна причина за барањата за продолжување на роковите е состојбата со Ковид 19 помеѓу нивните колеги. „Скоро две децении,...
 • ОБЈАВА

  Напишано од: - Dec 25, 2020
  Можеби сум и единствениот Македонец кој сите спечалени пари надвор во белиот свет сум ги донел во земјава и за жал изгубил од луѓе кои се занимаваат со матни зделки, а се блиски до политичките структури....
 • Факторингот можност за брза ликвидност

  Напишано од: - Dec 20, 2020
      Факторингот или откуп на долгови, е услуга што треба да им обезбеди брза ликвидност. Оваа финансиска активност им помага на малите и на средните компании да можат брзо да ги наплатат побарувањата и полесно...