Денешна дата
25/10/2020

бегство

 • Дали сакаме демократија или диктатура?

  by - Nov 19, 2018
  пишува: Денко Малески   Минатата недела, во интервју за  новата телевизија „Клан – Македонија“, Билјана Георгиевска, веднаш по објавувањето на веста за бегството на поранешниот премиер Никола Груевски од Македонија, бара мое мислење. Одговарав онака како што...
 • ГРУЕВСКИ СЕ ЈАВИ НЕ ВО ЗАТВОРОТ, ТУКУ ОД БУДИМПЕШТА

  by - Nov 13, 2018
  Од долгогодишен лидер и еднодецениски премиер, Никола Груевски сега има статус на бегалец. Груевски во Будимпешта за азил најверојатно ќе му се обрати на неговиот пријател, унгарскиот премиер Виктор Орбан. Ако не се работи за наместени...
 • Режимот се подготвува за бегство?!

  by - Nov 16, 2014
  Изгледа дека Груевски веќе нема друг излез освен да са врати таму кај што ја започна својата метеорска политичка кариера, која доведе до катастрофална хаварија и која во историските анали ќе остане како невидено лудило. Тој...