Денешна дата
15/11/2018

вакцини

  • Поскапе заштита од грипот, но уште поскапо е лекувањето

    by - Nov 8, 2018
    Дел од вакцините за прв пат се бесплатни, а комерцијалните чинат 650 денари. За разлика од минатата година има поскапување од 250 денари.  Просечно лекувањето на еден случај на грип не чини околу 3300 денари.  Катерина...
  • По вакцини во соседството на сопствен ризик

    by - Jul 2, 2014
    Напишано од Менче Точи Текстот е изработен како дел од Проектот за истражувачко новинарство и соработка помеѓу медиумите и граѓанскиот сектор ● Програма на УСАИД за зајакнување на независните медиуми во Македонија ● Овој проект го спроведува БИРН Македонија,...