Денешна дата
26/04/2019

ВМРО

  • „ЗЕМЈОТРЕС“ ВО БЕЛАТА ПАЛАТА: КАДЕ ОДИ ВМРО-ДПМНЕ?

    by - Oct 27, 2018
    Странските дипломати се разочарани претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицковски – лавина критики од Вашингтон и Брисел и многу незадоволства од видни личности на партијата.     Пишува: Светлана Унковска   Каде ја води претседателот на ВМРО-ДПМНЕ...
  • Каков крај?

    by - Aug 9, 2016
    Далечниот остров Палмира Атол во северниот Пацифик што е откриен од Едмунд Фанинг во 1798 година, е полн со мистерии. Таму се случувааат – исчезнувања, невидливи убивства и гусарења, подводни пиратства и сл. Луѓе, бродови и...