Денешна дата
10/12/2022

дебата

 • КАКВА МАКЕДОНИЈА САКАМЕ

  by - Apr 13, 2021
      Пишува: Трифун Костовски   Ќе ми простите, не сакам да пишувам некролози, меѓутоа душата не ми дава да не го споменам денешниов ден, 12 aприл, точно 8 месеци од убиството на Еуростандард банка. Настрадаа...
 • ПРОЗИВКА

  by - Apr 6, 2021
    Пишува: Трифун Костовски   Полека изминува и осмиот месец од носењето во стечај на Еуростандард банка и полека излегуваат на виделина лицата кои се употребени за забошотување на вистината околу стечајот на  банката, што е...
 • КОМУ МУ СМЕТАШЕ ЕУРОСТАНДАРД БАНКА

  by - Mar 30, 2021
  Пишува: Трифун Костовски   Секојдневно анализирајќи ги темелно и детално случувањата околу стечајот на Еуростандард банка, кои се на врвот од мојата секојдневна работна агенда, сѐ уште останува отворено прашањето кому му сметаше Еуростандард банка, со цел...
 • БРУКА

  by - Mar 26, 2021
    БРУКА Почитувани пријатели, Во актуелниов момент се наметнуваат три прашања од кои само едното бара вистинска интервенција. Тие прашања се: вакцинација со каква било вакцина на севкупното население на Македонија, второто прашање е пописот кој...
 • Антикорупциска

  by - Mar 23, 2021
  Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, во прилог на денешната колумна во целост ќе ви го дадам на увид текстот со барање за отворање на истражна постапка од страна на Антикорупциска комисија кој е доставен на...
 • ОБРАЌАЊЕ

  by - Mar 16, 2021
  Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, Ќе ми дозволите денеска да ви се обратам како на мои сограѓани со неколку појаснувања поврзани со стечајот на Еуростандард банка. Причината за ова мое обраќање е со цел јавноста...
 • Реакција на Господинот Костовски до Здружението на оштетени штедачи.

  by - Mar 15, 2021
      Почитувани, Повеќе од јасно е дека ова Здружение на оштетени штедачи, кои велат дека ги има 3000 оштетени семејства, се служат со манипулативни податоци. Согласно информациите кои ги поседуваме, 791 физичко лице имаат побарувања...
 • ЈАВЕН ПОВИК

  by - Mar 12, 2021
  Почитувани, Денес изминуваат точно седум месеци од носењето во стечај на Еуростандард банка. Не можам да разберам да со таква леснотија ги маргинализирате моите повици дека се работи за организиран криминал со носењето на Еуростандард банка...
 • МУДРОСТ

  by - Mar 9, 2021
    Пишува: Трифун Костовски   Насловот на денешнава колумна го извлеков од една стара еврејска молитва која мудро вели: 1.Боже дај ми сила да го издржам тоа што не можам да го променам. 2.Боже дај ми...
 • ОСВЕСТВУВАЊЕ

  by - Mar 2, 2021
  Пишува: Трифун Костовски   Би сакал, денес, во мојата колумна да се осврнам на две суштински работи кои мене лично ме засегаат, a претпоставувам и вас. Првата, неминовно, е поврзана со прашањето за стечајот на Еуростандард банка....