Денешна дата
01/03/2021

минимална плата

  • (Не) Законски игри со минималната плата?!

    by - Apr 30, 2014
    Работодавците го изигруваат Законот за минимална плата со тоа што на работниците им исплаќаат помалку средства од предвиденото, обвинуваат од граѓанскиот сектор. Ова го објаснуваат со фактот дека платите треба да ги содржат и другите ставки...