Денешна дата
21/03/2023

полиција

 • Полиција

  by - Nov 22, 2018
  пишува: Трифун Костовски   Почитувани мои сограѓани, Функционирањето на секоја Влада е можно само со оформување на министерства во склоп на Владата, кои треба да овозможат функционалност на државата и да му служат на народот. Денес...
 • Партизација и лоши услови за работа: секој трет полицаец си заминува од МВР

  by - May 12, 2016
  „Оставете го пунктот кај Агросервис, и заминете на обезбедување на куќа, каде е извршен грабеж“, ова беше наредбата која ја доби патрола на сообраќајната полиција на 12 март, веднаш по полноќ. Објаснувањето на дежурниот полицаец по...
 • По патот на мигрантите: Германија виа Гевгелија

  by - Aug 27, 2015
  Гевгелија, oвој јужен Македонски град, изминативе неколку години беше синоним за коцкање. Но, рајот за коцкарите се претвори во пекол за стотици илјади бегалци и за македонските полицајци. Рано утро, 4 часот. На железничката станица во...
 • Многу полицајци, малку безбедност!

  by - Aug 7, 2014
  Убиства, самоубиства, вооружени инциденти, кражби.. Ова е, помалку или повеќе, прегледот на дневниот информативен билтен на Министерството за внатрешни работи (МВР). Пласирани во црната хроника на вестите во медиумите, неодамнешните настани ја поставуваат дилемата дали граѓаните...