Денешна дата
23/01/2019

ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР

 • ПРАВО – ПРАВДА & КАША – ПОПАРА

  by - Jan 4, 2019
  Крикот ќе се загуби во далечините без повратно ехо до креаторите на актуелниот политички амбиент кои од оваа мала надежна земја повторно направија каша попара. Нема друго. И овај пат ќе си подзамижиме и, како лажичка...
 • Шумолењето на народот и наглувоста на власта

  by - Nov 2, 2018
  Ќе се подразбуди ли актуелната политичка гарнитура или и таа, како непосакуван континуитет на уникатната македонска политичка матрица, ќе го потврди народниот впечаток дека – сите се исти?      Пишува: Зоран Иванов   Преспанскиот договор...
 • ПАТОТ НА ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР

  by - Oct 27, 2018
  Пишува: Александар Кржаловски   Со изгласувањето на потребата од уставни промени во Собранието на Република Македонија минатиот петок (19.10), се чини дека се помина клучниот меѓник (milestone) во исполнувањето на македонскиот дел од обврските предвидени во...