Денешна дата
06/10/2022

Баскерфест 2014

Деветтото издание на уличниот театар под отворено небо, „Баскерфест 2014“ ќе се одржи низ цела Македонија, во 21 општина.

basketfest 4

Прв град кој беше домаќин на Баскер караванот со има над 150 улични артисти, музичари и театри, беше Гевгелија.

basketfest 3

Скопје ќе биде домаќин на „Баскерфест 2014“ од 6 до 15 јуни, а покрај на плоштадот „Македонија“ на кој има три бини, две за настап на уличните артисти и една музичка, програмата ќе се одвива и на уште две локации, „Пивница Стар град“ во Старата скопска чаршија, и „Градска плажа парк“ на кејот позади Градскиот парк.

basketfest 1
Град Скопје за одржување на фестивалот и годинава од Буџетот издвои околу 900.000 денари.

basketfest 5

krstic@inbox7.mk