Денешна дата
06/10/2022

Избрана новата Влада, министрите ги презедоа функциите

sarakini

Примопредавање на должноста министер за економија меѓу Ваљон Сарачини и новоизбраниот Беким Незири | Фото: МИА

dzaferi jolevski

Зоран Јолевски ја презема функцијата министер за одбрана од досегашниот министер Талат Џафери | Фото: МИА

bedzeti i jasahari

примопредавање на должноста министер за правда помеѓу досегашниот Блерим Беџети и новоизбраниот Аднан Јашари | Фото: МИА

ademi i risovski

Примопредавање на функцијата министер за образование и наука, помеѓу досегашниот министер Спиро Ристовски и новоизбраниот Абдилаќим Адеми | Фото: МИА

ademi i izairi

Примопредавање на должноста министер за животна средина помеѓу досегашниот Абдилаќим Адеми и новоизбраниот Нурхан Изаири | Фото: МИА