Денешна дата
08/08/2022

Скопски протести поради бомбардирањата во Газа

-Ние со овој мирен марш сакаме да упатиме апел да престане воената интервенција во Газа, да не се убиваат деца и цивили. Без разлика дали се работи за Муслимани, Христијани или Евреи, ние организираме мирен марш да ја покажеме нашата човечност, изјави Зејд Реџепи од невладината организација „Клуб Елита“, кој е еден од организаторите на маршот.

krstic@inbox7.mk