Денешна дата
29/06/2022

Со песна и цртежи против загадувањето во Железара

Со песна и изложба на цртежи со симболична порака против загадувањето, група претежно млади жители на Железара и околината уште еднаш побараа стоп за работата на фабриката Макстил. Убедени се дека на овој начин полесно ќе го свртат вниманието на поголем број граѓани, а власта ќе ја вразумат конечно да го реши проблемот.