Денешна дата
30/11/2022

Фондот за здравство нема врска

Фондот за здравствено во Македонија нека ја разгледа оригинал табелата за мајки родилки во Скандинавија, па потоа нека зборува оти поред оваа табела има и готовински субсидер за секое едно дете, прво второ и така натаму.

http://www.linnpollard.no/2013/08/20/parental-benefits-with-maternity-leave-in-norway-a-little-help-to-find-your-way-in-the-jungle/

Македонија е далеку од овие земји да се прават компарации. Во Македонија од 1993 наваму е само Скопје 2014 единствената криминала инвестиција која на владата и ги наполни џебовите а народот трпи и понатаму ќе трпи, како децата, возрасните така старите па и упокоените мир немаат.

Жената во Норвешка, фондот не може да ја споредува со табели. Родилката во Норвешка има такви бенефиции да една жена тука останува бремена со големо задоволство без никакво размислување за тој ден кога ќе се породува.

Жално е тоа што се во Македонија случува

Поздрав

(Анонимен читател)