Денешна дата
28/01/2023

Илјадници студенти повторно на улица (ново видео+фотогалерија)

Неколку илјади студенти во 12 часот од платото пред УКИМ го започнаа вториот масовен протест против екстерното тестирање или државниот испит како што го нарекува нарекува Владата.

Фотогалерија

This slideshow requires JavaScript.

Фотогалерија

This slideshow requires JavaScript.

Студнентите се упатија кон Владата и кон министерството за образовние. Овојпат покрај полицијата, ги придружуваше еден дрон (види видео долу)