Денешна дата
28/01/2023

ЛГБТИ заедницата протестираше пред јавното обвинителство

Пораката од протестот, напишана на транспарент е: „Истрагата е во тек… До кога?

Целта на протестот, како што соопштува Националната мрежа против хомофобија и трансфобија ат, е да се насочи вниманието на јавноста кон нееднаквиот пристап кон правда, особено за луѓето со различна сексуална ориентација и родов идентитет, иамјчи ги предвид до дене денес нерасчистените инциденти врз членови на ЛГБТИ заедницата.

This slideshow requires JavaScript.