Денешна дата
08/08/2022

ПАТИШТА НА СМРТТА

Горчина на душата како Златко минатата година почувствувале најмалку 300 родители и блиски на загинатите. Во Македонија на улица само минатата година останале 155 мртви тела. Според статистичките податоци на Министерството за внатрешни работи, во изминативе 10 години во сообраќајни незгоди просечно гинеле по 157 луѓе годишно

автор: Горан Лефков

 

(„Сторијата е поддржана од ЦИН СКУП Македонија во рамките на НЕД проектот “Промовирање отчетност преку истражувачко известување”.)