Денешна дата
01/02/2023

Против корупцијата преку истражувачко новинарство

Центарот за истражувачко новинарство СКУП-Македонија, в понеделник, ќе го промовира проектот „Подигнување на јавната свест за корупцијата преку истражувачко известување“. Во рамките на проектот ќе бидат поддржани најмалку 16 истражувачки стории, со фокус на корупцијата и криминалот во сите сфери од општеството.

Проектот се имплементира втора година по ред и е поддржан од американската фондација National Endowment for Democracy (NED) со седиште во Вашингтон.

СКУП-Македонија ги охрабрува сите новинари, без разлика на професионалниот ангажман да аплицираат на повикот кој ќе го објавиме во наредните денови на веб страницата на СКУП-Македонија www.scoop.mk.