Денешна дата
02/07/2022

Никој со сигурност не знае како Претседателот ја зголемил својата имотна состојба. Во тоа е и тајната на неговиот успех

пишува: Миле Ѓорѓијоски   

 

 

Не му замерувајте на Претседателот што пет пари не дава за народот. Па и тој има право да штеди.

Ни пресуди оптимизмот: верувавме во Претседателот.

Не е добро за време на својот мандат Претседателот да продава земја: па макар и својата!

Претседателот е срамежлив човек: постојано бега од голата вистина за неговата имотна состојба!

Крајно време е Претседателот во анкетниот лист да ја внесува и промената на килажата: така барем ќе се знае со кави џебови дошол, а со какви си заминува.

 

ДОСИЕ ИВАНОВ: ЗА ПЕТ ГОДИНИ ПАРИЧНИОТ БИЛАНС ГО ЗГОЛЕМИЛ ЗА 10 ПАТИ

 

  • По десет години екс претседателот Ѓорге Иванов замина од функцијата шеф на државата со значително зголемено конто на неговите денарски и девизни банкарски сметки.
  • Во 2009 година на денарската и девизната сметка вкупно имал околу 11 илјади евра, но само пет години подоцна тој пријавува околу 100 илјади евра.
  • Само од првиот до почетокот на вториот мандат паричниот биланс му е зголемен за десет пати, а покрај ова купил и два стана на Водно со вкупна површина од околу 220 метри квадратни со претпоставена вредност од над 260 илјади евра.