Денешна дата
26/06/2022

Добив позитивен извештај за влез во ЕУ. Бев на интервју за бугарски пасош

пишува: Миле Ѓорѓијоски 

*** 

Не ме загрижува ако и овој пат го испуштиме последниот воз за Европа. Пешачењето е здрава работа.              ***   

Ќе морам да барам алтернативни патишта за влез во ЕУ. Ми го одбија барањето за бугарски пасош.                     ***                                                                                                                                         

Среќа наша што Србија го пушти во употреба автопатот кај Грделичка клисура! Го скрати времетраењето за нашиот влез во ЕУ!                                                           

***                                                                                                                               

Ѓаволот пред нас замина во Европа. Ја однесе шегата.                                                                                              Ние сме против групашења, затоа и во ЕУ влегуваме еден по еден. 

 ***           

Ние строго ги почитуваме европските вредности.  Даваме мито во евра. 

ПРЕПОРАКАТА ЗА ЕУ СТИГНА, НО ДАЛИ ПРЕДВРЕМЕ СЛАВИМЕ?