Денешна дата
26/11/2022

ИВАНОВСКА (ДКСК): Постапки за истражување на имотните состојби ќе има по лансирањето на новиот софтвер

Претседателката на Државната комисија за спречување на корупција, Билјана Ивановска, во интервју за СКУП-Македонија, го објаснува софтверот со кој што, за сега, може само административно да се евидентира имотната состојба на фунционерите. Новиот софтвер кој би требало да биде готов до крајот на годината, ќе може да евидентира невообичаени зголемувања, а со тоа ќе се отвораат и нови постапки доколку се забележи нешто сомнително.

разговарала: Ангела Рајчевска