Денешна дата
26/11/2022

Кеслер: Странци за водечките судски позиции против непотизмот

Во интервју за Инбокс 7, италијанскиот обвинител Џовани Кеслер, кој во регионот доаѓа повторно по речиси дваесет години нагласи дека во малите земји има голема корупција. Според него, корупцијата се заканува на демократијата, бидејќи тогаш моќта не е дадена од гласачите, или пак гласовите се купени.

разговарал: Горан Лефков