Денешна дата
21/03/2023

ЈАВЕН ПОВИК

 

 

До:     1.Претседателот на Собрание на Република Северна Македонија Талат Џафери,

  1. Обвинителството за организиран криминал,

3.Антикорупциска комисија на Република Северна Македонија и

  1. Министерството за Внатрешни работи.

 

Јас, Трифун Костовски ги повикувам горе наведените институции да се вклучат во истрагата околу случајот за стечајот на Еуростандард банка, кој изобилува со недоследности од страна на надлежните институции и многу нејасностии за носењето на оваа одлука.

Ги молам институциите да почнат да дејствуваат по принципот на допрен глас.

 

Со почит,

Трифун Костовски