Денешна дата
01/02/2023

Администратор

 • СПЕЧАЛИВ… ГРЕВ ИЛИ СИНДРОМ ВО МАКЕДОНИЈА

  by - Oct 4, 2022
  Пишува: Трифун Костовски     Почитувани читатели, денес сакам да допрам до вас за еден многу суптилен, ама опасен чинител кој го детерминира нашето секојдневие и животот во Република Македонија. Секако и денешната колумна ќе биде...
 • Еуростандард банка vs КОД – привид или вистина

  by - Sep 27, 2022
  Пишува: Трифун Костовски     Почитувани читатели, во оваа колумна посветена на стечајот на Еуростандард банка повторно ќе се навратам на импресиите и реакциите што се појавија во јавноста, веднаш по објавувањето на извештајот од мојата...
 • Гол од корнер во ракомет

  by - Sep 21, 2022
  Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, во денешнава колумна врзана за стечајот на Еуростандард банка , сакам да обрнам посебно внимание во врска со објавениот извештај. Оваа истрага, приватно  финансирана, реализирана е  од ревизорската куќа Р....
 • МОЛК КОЈ ПЛАШИ

  by - Sep 13, 2022
    Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, за да го сочувам вашиот интерес и внимание околу случајот поврзан со ЕСБ, би ве  замолил  да ме следите,  бидејќи во оваа и следните колумни, фактографски ќе бидат објавени...
 • МАКЕДОНИЈА –  РАЈ ЗА ОРГАНИЗИРАН КРИМИНАЛ 

  by - Sep 6, 2022
    Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, Денес сакам со вас да споделам мое лично видување за реалната состојба во Република Македонија. Со децении наназад нашата Македонија е заробена држава, пред сѐ од организиран криминал, на...
 • ЗОШТО НЕ СЕ НАЦИОНАЛИЗИРА ЕНЕРГЕТСКИОТ СЕКТОР?

  by - Sep 2, 2022
        Пишува: Џелал Незири   Владата на Северна Македонија одлучи од 1 септември да прогласи кризна состојба во енергетскиот сектор, која ќе трае еден месец. Причината е високата цена на струјата на меѓународниот пазар...
 • ЧУДЕН МОЛК

  by - Aug 31, 2022
    Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, изминаа веќе 10 дена од објавувањето на извештајот од мојата приватна истрага врзана со стечајот на Еуростандард банка. Извештајот е јавно достапен за секој заинтересиран поединец и институциите во...
 • Одговор од Трифун Костовски: „Сведоци сме на оркестрирана одбрана на корумпираниот систем“

  by - Aug 26, 2022
      Почитувани граѓани на Република Македонија, Денес ќе го изнесам моето лично видување на оркестрираните реакции од страна на Народна банка на Македонија, Комерцијална банка, Македонска банкарска асоцијација, Јавното обвинителство вклучително и реакциите на бившите...
 • Quo Vadis- 22.08.2022, Земјотрес во Република Македонија

  by - Aug 9, 2022
  Пишува: Трифун Костовски     Почитувани читатели, денес повторно ќе пишувам за мојот непребол  околу настаните поврзани со стечајот на Еуростандард банка.   Старата римска мудрост Quo Vadis денес ми е инспиративна за наслов на мојата...
 • Еуростандард банка- молкот на институциите продолжува, или…

  by - Jul 26, 2022
  Пишува: Трифун Костовски     Почитувани читатели, повторно се навраќам на болната тема,  стечајот на Еуростандард банка кој ден -денес не ми дава мир и не можам да разберам зошто  мораше да се случи.   Очигледни...