Денешна дата
07/05/2021

Администратор

 •  Конзистентност

  by - Feb 18, 2021
    Дозволете ми да го искоментирам ставот на актуелната власт по прашањето меѓународни односи, а, уште поконкретно,  меѓусоседските односи. На меѓународен план е повеќе од евидентно дека имаме сѐ помалку пријатели кои би застанале зад нас на...
 • ВИДОВДЕН

  by - Feb 16, 2021
  Пишува: Трифун Костовски   Убеден сум дека веќе се навикнавте моите колумни во најголема мера да бидат насочени кон незаконскиот стечај на Еуростандард банка. Бевме сведоци минатат недела кога Јавното обвинителство обзнани дека дало наредба за...
 • ШТО ТРЕБА ДА СЛЕДИ……

  by - Feb 9, 2021
    Пишува: Трифун Костовски   Длабоко сум убеден дека го узурпирам вашето внимание со моите колумни, во кои што централно место зазема стечајот на Еуростандард банка. Појасно е и од најјасниот ден дека Еуростандард банка е...
 • Лицата против кои ќе биде поведена истражната постапка за Еуростандард банка да бидат објавени

  by - Feb 8, 2021
    По повод наредбата на Јавното Обвинителство за истрага на 4 одговорни лица во стечајот на Еуростандард Банка изјавувам. Лицата против кои ќе биде поведена истражната постапка не се обзнанети, а по мене би било ред...
 • ЈА ОПРАВДАВМЕ ЛИ НЕЗАВИСНОСТА

  by - Feb 2, 2021
    Пишува: Трифун Костовски   Денеска го презедов насловот од публикуваното издание на нашиот еминентен новинар Ерол Ризаов за неговите колумни, си велам, издадена 2014 година. Целта на овој наслов е прашањето кое се наметнува и ден денес...
 • Борба против корупција без ресурси

  by - Feb 1, 2021
    Пишува: Горан Лефков   Превработеност. Ова е првиот атрибут што ја „краси“ администрацијата. Илјадници луѓе се појавуваат како вишок во истата. И тоа го покажуваат податоците на Министерството за информатичко општество и администрација. Во оваа...
 • ЗЛОСТОРСТВО

  by - Jan 28, 2021
      Почитувани читатели, по втор пат неделава имам потреба да го искажам својот став со кој ќе го изразам моето незадоволство од институциите на системот на државата. Воедно, мојата најголема грижа се оштетените штедачи на...
 • Протест на сметководителите

  by - Jan 26, 2021
  Горан Лефков   Сметководители денес протестираа пред Владата, барајќи пролонгирање на роковите за доставување на даночни документи. Главна причина за барањата за продолжување на роковите е состојбата со Ковид 19 помеѓу нивните колеги. „Скоро две децении,...
 • Потсетување

  by - Jan 26, 2021
      Пишува: Трифун Костовски   Можеби оние кои ме познаваат подобро знаат, а можеби многумина не знаат – јас сум одлучна, одговорна и правдољубива личност. Низ целиот мој живот сум бил одлучен, сум носел храбри...
 • Сметководители најавуваат штрајк

  by - Jan 18, 2021
    Одложување на роковите за поднесување на завршните сметки и неколку други обврски што ги имаат во првиот квартал на 2021 година, ова е барањето кое го испорачаа на Владата околу 2.200 сметководители во земјава. Причина...