Денешна дата
10/12/2022

Администратор

 • Љубов

  by - Mar 26, 2022
    Пишува: Трифун Костовски   Вообичаено, во моите викенд колумни се осврнувам на теми кои го обликуваат нашето живеење, нашиот живот, маки, успеси, радости и таги. Со еден збор – теми суштествени за животот, постоењето и...
 • КАНИБАЛИЗАМ

  by - Mar 22, 2022
    Пишува: Трифун Костовски   Насловот на денешнава колумна го презедов од историјата на човештвото кое повеќе од 300,000 години еволуира на Земјината топка. Самиот збор канибал значи човекојадец. Канибализмот отсекогаш постоел, а во некои далчени...
 • Лидерство

  by - Mar 20, 2022
    Пишува: Трифун Костовски   Би сакал да се осврнам на сегментот во општественото живеење на човекот кој несомнено е најсилниот аргумент за неговиот напредок, стагнација или пад во целосен хаос – сето ова го споменувам...
 • ЕУРОСТАНДАРД БАНКА, ЖРТВА НА ПОЛИТИЧКИОТ СИСТЕМ ВО НЕЗАВИСНА МАКЕДОНИЈА

  by - Mar 15, 2022
    Пишува: Трифун Костовски   Секојдневието кое го минуваме е поврзано со сите дневни настани кои го обликуваат нашето живеење, меѓутоа фактот дека е направено злосторство врз Еуростандард банка и натаму не ми дава мир. Сведоци...
 • ДЕТСТВО

  by - Mar 5, 2022
    Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, соочени со актуелната војна меѓу Русија и Украина и отпочнатата бегалска криза во Украина, како и кризите предизвикани на Блискиот Исток и Северна Африка на почетокот на овој милениум,...
 • Еуростандард банка – Комерцијална банка по втор пат.

  by - Mar 1, 2022
    Пишува: Трифун Костовски   Во периодот кој што измина после стечајот на Еуростандард банака, и приватната истрага која што јас ја водам околу самиот стечај и причините кои доведоа до него, несомнено ме водат до...
 • ЕУРОСТАНДАРД БАНКА – ИНСТИТУЦИИ

  by - Feb 22, 2022
  Пишува: Трифун Костовски   Во денешниов мој текст ќе посветам посебно внимание на  проблематичното функционирање на институциите во Република Македонија, поврзани со стечајот на Еуростандард банка ставајќи акцент врз МВР, Судството, Обвинителството и Народна банка.. Во...
 • Предизвик

  by - Feb 20, 2022
    Пишува: Трифун Костовски Несомомнено е дека со децении, па сѐ до денес, ние, Македонците кои ја имаме таа слобода да се идентификуваме како Македонци за разлика од Македонците кои го немаат тоа право во соседна...
 • Еуростандард банка – Комерцијална банка

  by - Feb 15, 2022
  Пишува: Трифун Костовски   Иако немав намера денес да се навратам на местото и улогата на Комерцијална банка околу стечајот на Еуростандард банка, меѓутоа официјалното соопштение кое што се објави од страна на Управниот Одбор на...
 • Еуростандард банка 2022 –четврто продолжение (Комерцијална Банка)

  by - Feb 8, 2022
    Пишува: Трифун Костовски   Актуелните политички збиднувања несомнено влијаат да се стави во заборав овој криминален чин направен врз Еуростандард банка поврзан со нејзино носење во стечај, со цел да се задскријат трагите на директните...