Денешна дата
27/03/2023

Администратор

 • Полиција

  by - Nov 22, 2018
  пишува: Трифун Костовски   Почитувани мои сограѓани, Функционирањето на секоја Влада е можно само со оформување на министерства во склоп на Владата, кои треба да овозможат функционалност на државата и да му служат на народот. Денес...
 • „Државата“ и „народот“ на „мајката“ партија

  by - Nov 21, 2018
  Пишува: Бардуљ Заими   Со многу малку незабележителни промени, политичката и јавната сцена во Македонија останува „окупирана“ од истите „здодевни“ лица. Дури и новите лица кои се вклучени во политиката, повеќе служеа за да им се...
 • ГРУЕВСКИ ГИ МАТИ ОДНОСИТЕ НА МАКЕДОНИЈА СО УНГАРИЈА

  by - Nov 21, 2018
  Информациите дека бегството и азилот на Никола Груевски се целосно организирани од страна на унгарските власти го поставува прашањето дали по ваквиот исход е можно сериозно нарушување на односите меѓу Македонија и Унгарија. Поранешниот амбасадор Огнен...
 • Горките пилули

  by - Nov 20, 2018
  Пишува: Александар Кржаловски   Не, овој текст нема да се занимава со бегството на екс-премиерот. Еуфоријата и јавниот изблик на гнев од тој чин, како и за секое чудо, така и за ова – ако не...
 • Општините трошат, владата потпишува, граѓаните плаќаат

  by - Nov 19, 2018
  Најзадолжени општини се Охрид, Тетово и Карпош Владата ги раз должува општините, Тетово побрза со нови задолжувања Ќе има ли капацитет кај локалните самоуправи да излезат од финансиските дупки или со тоа уште повеќе им се...
 • ШЕСТТЕ НАЈБОГАТИ МИНИСТРИ ТЕЖАТ 35 МИЛИОНИ ЕВРА

  by - Nov 19, 2018
  Анѓушев, Бектеши, Лика, Димитров, Заев и Асаф Адеми се најбогатите министри и заедно тежат околу 35 милиони евра Десковска, Дураки, Едмонд Адеми, Манчевски, Тевдовски и Николовски се најсиромашните министри, при што заедно поседуваат само 500 илјади...
 • Дали сакаме демократија или диктатура?

  by - Nov 19, 2018
  пишува: Денко Малески   Минатата недела, во интервју за  новата телевизија „Клан – Македонија“, Билјана Георгиевска, веднаш по објавувањето на веста за бегството на поранешниот премиер Никола Груевски од Македонија, бара мое мислење. Одговарав онака како што...
 • Стигмата посилна од насилството врз жените

  by - Nov 16, 2018
  Автор: Бјанка Станковиќ   Семејното и родовото насилство во Македонија истиот не се третира соодветно сѐ уште е завиен со предрасуди и стигматизација. Ова појава особено е присутна во помалите општини, каде нема доволна свест за...
 • Даниела Драштата: Должност на новинарите е да отвораат тешки теми

  by - Nov 16, 2018
   Даниела Драштата е хрватска новинарка и уредник. Дипломирала на Факултетот за политички науки во Загреб, а подоцна продолжила со специјализација во полето на човековите права и националните малцинства. Професионално со новинарството почнала да работи во 1993...
 • Ако странците не бдеат врз државава таа одамна ќе ни отидеше јабана

  by - Nov 16, 2018
  Пишува: Зоран Иванов Сега целата јавност, сите медиуми и целиот овдешен терен на социјалните мрежи брмчат за итроштината на Груевски и за поразот на институциите. За неговото бегство ќе нема одговорни. Ниту ќе има крупни оставки...