Денешна дата
27/03/2023

Мерсел Биљали

bilali@inbox7.mk
 • Каков крај?

  by - Aug 9, 2016
  Далечниот остров Палмира Атол во северниот Пацифик што е откриен од Едмунд Фанинг во 1798 година, е полн со мистерии. Таму се случувааат – исчезнувања, невидливи убивства и гусарења, подводни пиратства и сл. Луѓе, бродови и...
 • Талибанци, индијанци и мерценари

  by - Apr 16, 2015
  Талибанците во Авганистан во долината Бамијан ги уривале познатите џиновски статуи стари над две илјади години, некои повисоки од 50 метри (внесени во УНЕСКО како светско културно богатство). Од таков чин не можеле да ги одвратат...
 • Заев самиот е бомба

  by - Feb 22, 2015
  Полека но сигурно со создава критична маса за радикални промени. Власта едвај стои на стаклени нозе. И кај институциите наскоро ќе мора да се чувствува поинаков амбиент. Се повеќе ќе се спротиставуваат на довчерашните неприкоснови патрони....
 • По девет години голгота – крај на режимот!

  by - Feb 9, 2015
  Дојде крајот! Режимот ги брои последните денови и ништо веќе не може да го спаси. Тоа веќе го гледаат и тие што немаат очи, го слушаат и тие што немаат уши. Одделни структури веќе му откажуваат...
 • Грдиот, чудниот и смешниот!

  by - Feb 1, 2015
  На еден прием се сретнуваат Мерлин Монро и Ајнштајн. Импресионирана од неговиот ум, светската актерка му се обратила на познатиот научник: – “Колку би сакала да имам дете кое ќе ја има мојата убавина а Вашиот...
 • Пука ли браната во владата?

  by - Jan 19, 2015
  Некои луѓе го прашале славниот грчки филозоф Аристотел нешто за планетите. Тој кратко им одговорил дека не знае. А зошто те плаќа толку многу кралот кога ти не знаеш?! – додале тие. Па тој ме плаќа...
 • Брод без компас и со пијан екипаж

  by - Jan 12, 2015
  Јадни новинари и уредници на корумпирани медиуми, како папагали по цел ден се приморани да го имитираат Груевски или Ставревски дека сме биле трета растечка економија во Европа!!! Економистите велат дека тоа може да случи само...
 • Владата гази на минско поле

  by - Jan 4, 2015
  Со години лагите на власта ни станаа главно гориво за движење наназад. Поминавме девет години и сосема сме блиску до деветтиот круг на пеколот на Данте. Од лидер во регионот сега стасавме до епитетите – „Болниот...
 • Смртта не може да се корумпира

  by - Dec 28, 2014
  Енвер Хоџа е симбол на хорор владеење во поновата историја. Физичките ликвидации беа метод на неговото владеење. Бројни соработници и пријатели елиминирал со секакви монтажи. Бескрупулозен и кон другарите од детството. Познатиот публицист Бленди Февзиу со...
 • Пораз на мегафоните

  by - Dec 15, 2014
  Провладините мегафони се во шок. Насетуваат нешто што директно им го загрозува џебот, а можеби и повеќе од тоа. За протестите велат дека биле во мал број 2000 или 3000, и дека тие се организирани од...