Денешна дата
01/02/2023

Призма

 • „XXX ЕВРА“: За колку ги „купивме“ странските инвеститори?

  by - Mar 5, 2015
  автор: Анета Додевска Текстот е изработен како дел од Проектот за истражувачко новинарство и соработка помеѓу медиумите и граѓанскиот сектор ● Програма на УСАИД за зајакнување на независните медиуми во Македонија ● Овој проект го спроведува БИРН Македонија, во...
 • Оружје во погрешни раце: дозвола за поседување или за убивање

  by - Jan 23, 2015
  Автор: Маја Јовановска Текстот е изработен како дел од Проектот за истражувачко новинарство и соработка помеѓу медиумите и граѓанскиот сектор ● Програма на УСАИД за зајакнување на независните медиуми во Македонија ● Овој проект го спроведува БИРН Македонија, во соработка со...
 • Невидливиот „Филип“ на „Фиком“ запечатува човечки судбини

  by - Nov 13, 2014
  автор: Кристина Озимец Текстот е изработен како дел од Проектот за истражувачко новинарство и соработка помеѓу медиумите и граѓанскиот сектор ● Програма на УСАИД за зајакнување на независните медиуми во Македонија ● Овој проект го спроведува БИРН Македонија, во...
 • Македонските работници – обесправени и заборавени

  by - Nov 11, 2014
  автор: Даниела Саздова Текстот е изработен како дел од Проектот за истражувачко новинарство и соработка помеѓу медиумите и граѓанскиот сектор ● Програма на УСАИД за зајакнување на независните медиуми во Македонија ● Овој проект го спроведува БИРН Македонија, во...
 • Спомен-куќа посилна и од спомените и од реалноста

  by - Oct 17, 2014
  автор: Гоце Трпковски Текстот е изработен како дел од Проектот за истражувачко новинарство и соработка помеѓу медиумите и граѓанскиот сектор ● Програма на УСАИД за зајакнување на независните медиуми во Македонија ● Овој проект го спроведува БИРН Македонија, во...
 • Државата штеди на современи ортопедски помагала

  by - Oct 16, 2014
  автор: Сунчица Стојановска – Зоксимовска  Текстот е изработен како дел од Проектот за истражувачко новинарство и соработка помеѓу медиумите и граѓанскиот сектор ● Програма на УСАИД за зајакнување на независните медиуми во Македонија ● Овој проект го спроведува БИРН...
 • Предизборна амнез(ст)ија: институциите го „олабавуваат ременот“

  by - Jul 18, 2014
  Напишано од: Александар Димитриевски Текстот е изработен како дел од Проектот за истражувачко новинарство и соработка помеѓу медиумите и граѓанскиот сектор ● Програма на УСАИД за зајакнување на независните медиуми во Македонија ● Овој проект го спроведува БИРН Македонија, во соработка...
 • Земјиштата продадени, хотелите неизградени

  by - Jul 11, 2014
  Напишано од: Марија Митевска Текстот е изработен како дел од Проектот за истражувачко новинарство и соработка помеѓу медиумите и граѓанскиот сектор ● Програма на УСАИД за зајакнување на независните медиуми во Македонија ● Овој проект го спроведува БИРН Македонија, во соработка...
 • По вакцини во соседството на сопствен ризик

  by - Jul 2, 2014
  Напишано од Менче Точи Текстот е изработен како дел од Проектот за истражувачко новинарство и соработка помеѓу медиумите и граѓанскиот сектор ● Програма на УСАИД за зајакнување на независните медиуми во Македонија ● Овој проект го спроведува БИРН Македонија,...
 • Дискриминација: Печат за враќање на македонските Роми

  by - Jun 28, 2014
  Автор: Беким Ајдини Текстот е изработен како дел од Проектот за истражувачко новинарство и соработка помеѓу медиумите и граѓанскиот сектор ● Програма на УСАИД за зајакнување на независните медиуми во Македонија ● Овој проект го спроведува БИРН Македонија, во соработка со...