Денешна дата
01/02/2023

Афоризми

 • Писмото на студентите до министерот Адеми

  Напишано од: - Nov 18, 2014
  Писмото кое вчера студентите му го предадоа на министерот за образование Абдулаќим Адеми, може да се прочитате ОВДЕ....Read More
 • Поддршка за студентскиот марш

  Напишано од: - Nov 17, 2014
  ДСП „Ленка“ во целост го поддржува Студентскиот марш кој ќе започне во Понеделник на 17.11.2014 година во 12:00 часот од Платото на УКИМ. Студентите преку неформалната студентска иницијатива „Студентски Пленум“ имаат легитимно право да ги одбранат...
 • Фондот за здравство нема врска

  Напишано од: - Nov 17, 2014
  Фондот за здравствено во Македонија нека ја разгледа оригинал табелата за мајки родилки во Скандинавија, па потоа нека зборува оти поред оваа табела има и готовински субсидер за секое едно дете, прво второ и така натаму....
 • Демант од Државниот инспекторат за труд

  Напишано од: - Nov 14, 2014
  Државниот инспекторат за труд достави деман до нашата редакција на написот „Македонските работници – обесправени и заборавени Правата на македонските работници во законите се намалуваат, а во реалноста се кршат. Сето тоа се случува пред очите...
 • Апел за потпис

  Напишано од: - Oct 14, 2014
  Асоцијацијата за детски дијабетес Баланс МК ја информира јавноста дека по објавувањето на информацијата за обезбедени донации од инсулините кои се дефицитарни во инсулинските аптеки во државава, и по позитивниот одговор од Министерството за здравство дека...
 • Известување до министерството за здравство

  Напишано од: - Oct 1, 2014
  По објавениот апел за донација на инсулините “новорапид” и “левемир”, a кои Министерството за здравство од финансиски причини не е во можност да ги обезбеди за лицата со дијабетес во Македонија кои се токму на терапија...
 • Министерство за здраство: Замената на типови на инсулин не е опасна по здравјето

  Напишано од: - Sep 30, 2014
  Во врска со апелот од Асоцијацијата за детски дијабет „Баланс МК“, Ве информираме дека пациентката Снежана Љуботенска е веднаш исконтактирана од страна на Министерството за здравство, а воедно пациентката потврди дека ја исконтактирале и претставници од...
 • Апел до институциите: Трудница има итна потреба од инсулините “новорапид“ и “левемир“

  Напишано од: - Sep 30, 2014
  Нашата сограѓанка Снежана Љуботенска од Штип која има дијабетес тип 1, а се наоѓа во петти месец на бременост има итна потреба од инсулините “новорапид“ и “левемир“, бидејќи доколку не ги добие овие два инсулина или...
 • Солидарност со дописниците!

  Напишано од: - Sep 14, 2014
  Соочени со се потешката ситуација во која се наоѓаат нашите колеги, новинари, фоторепортери и сниматели кои работат како дописници за медиумските куќи во Македонија, најчесто како хонорарни соработници, ССНМ почнува акција за СОЛИДАРНОСТ СО ДОПИСНИЦИТЕ во...
 • Велосипедистите се против задолжителната употреба на заштитен шлем

  Напишано од: - Aug 6, 2014
  Почитувани,   Би сакале да ви се обратиме во врска со најавената измена на постоечката легислатива и потенцијалното воведување на задолжителна употреба на заштитен шлем (кацига) за велосипедисти за кое дознавме преку медиумите. Како што прочитавме...