Денешна дата
21/03/2023

Дебата

 • Еуростандард банка- молкот на институциите продолжува, или…

  Напишано од: - Jul 26, 2022
  Пишува: Трифун Костовски     Почитувани читатели, повторно се навраќам на болната тема,  стечајот на Еуростандард банка кој ден -денес не ми дава мир и не можам да разберам зошто  мораше да се случи.   Очигледни...
 • Бежоска, маркетинг кампања или менаџер на годината

  Напишано од: - May 31, 2022
      Пишува: Трифун Костовски     Во контекст на горе напишаното, не само како реторско прашање или вознемирувачки извични реченици наместо заглавие, сакам да им посветам внимание на оштетените штедачи, кои имаат оформено свое здружение...
 • СТЕЧАЈ НА ЛАГИ – ЕУРОСТАНДАРД БАНКА

  Напишано од: - May 17, 2022
    Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, во претходната колумна обзнанив дека извештајот од истрагата којашто приватно ја водам со експерти за организиран криминал во банкарството е готов. Направениот извештај ги покажува сите незаконски дејанија во...
 • МОЈАТА ИСТРАГА ЗА ВИСТИНАТА НА ЕУРОСТАНДАРД БАНКА Е СПРЕМНА

  Напишано од: - May 10, 2022
    Колумна посветена на Ковачевски Истрагата покажува криминал Дали институциите на прогонот ќе останат глуви или ќе реагираат Стечајот настана со амин на Заев и Спасовски Дали Ковачевски ќе стави крај на организираниот криминал?   Пишува:...
 • ЕУРОСТАНДАРД БАНКА-ПЕРФИДЕН СТЕЧАЈ

  Напишано од: - Apr 26, 2022
  Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, моето навраќање на стечајот на Еуростандард банка е со цел уште еднаш да покажам и докажам дека овој чин бил многу порано смислен, само со една единствена цел, да се...
 • Љубов

  Напишано од: - Mar 26, 2022
    Пишува: Трифун Костовски   Вообичаено, во моите викенд колумни се осврнувам на теми кои го обликуваат нашето живеење, нашиот живот, маки, успеси, радости и таги. Со еден збор – теми суштествени за животот, постоењето и...
 • КАНИБАЛИЗАМ

  Напишано од: - Mar 22, 2022
    Пишува: Трифун Костовски   Насловот на денешнава колумна го презедов од историјата на човештвото кое повеќе од 300,000 години еволуира на Земјината топка. Самиот збор канибал значи човекојадец. Канибализмот отсекогаш постоел, а во некои далчени...
 • Лидерство

  Напишано од: - Mar 20, 2022
    Пишува: Трифун Костовски   Би сакал да се осврнам на сегментот во општественото живеење на човекот кој несомнено е најсилниот аргумент за неговиот напредок, стагнација или пад во целосен хаос – сето ова го споменувам...
 • ЕУРОСТАНДАРД БАНКА, ЖРТВА НА ПОЛИТИЧКИОТ СИСТЕМ ВО НЕЗАВИСНА МАКЕДОНИЈА

  Напишано од: - Mar 15, 2022
    Пишува: Трифун Костовски   Секојдневието кое го минуваме е поврзано со сите дневни настани кои го обликуваат нашето живеење, меѓутоа фактот дека е направено злосторство врз Еуростандард банка и натаму не ми дава мир. Сведоци...
 • ДЕТСТВО

  Напишано од: - Mar 5, 2022
    Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, соочени со актуелната војна меѓу Русија и Украина и отпочнатата бегалска криза во Украина, како и кризите предизвикани на Блискиот Исток и Северна Африка на почетокот на овој милениум,...