Денешна дата
07/05/2021

Дебата

 • ВИДОВДЕН

  Напишано од: - Feb 16, 2021
  Пишува: Трифун Костовски   Убеден сум дека веќе се навикнавте моите колумни во најголема мера да бидат насочени кон незаконскиот стечај на Еуростандард банка. Бевме сведоци минатат недела кога Јавното обвинителство обзнани дека дало наредба за...
 • ШТО ТРЕБА ДА СЛЕДИ……

  Напишано од: - Feb 9, 2021
    Пишува: Трифун Костовски   Длабоко сум убеден дека го узурпирам вашето внимание со моите колумни, во кои што централно место зазема стечајот на Еуростандард банка. Појасно е и од најјасниот ден дека Еуростандард банка е...
 • Лицата против кои ќе биде поведена истражната постапка за Еуростандард банка да бидат објавени

  Напишано од: - Feb 8, 2021
    По повод наредбата на Јавното Обвинителство за истрага на 4 одговорни лица во стечајот на Еуростандард Банка изјавувам. Лицата против кои ќе биде поведена истражната постапка не се обзнанети, а по мене би било ред...
 • ЈА ОПРАВДАВМЕ ЛИ НЕЗАВИСНОСТА

  Напишано од: - Feb 2, 2021
    Пишува: Трифун Костовски   Денеска го презедов насловот од публикуваното издание на нашиот еминентен новинар Ерол Ризаов за неговите колумни, си велам, издадена 2014 година. Целта на овој наслов е прашањето кое се наметнува и ден денес...
 • ЗЛОСТОРСТВО

  Напишано од: - Jan 28, 2021
      Почитувани читатели, по втор пат неделава имам потреба да го искажам својот став со кој ќе го изразам моето незадоволство од институциите на системот на државата. Воедно, мојата најголема грижа се оштетените штедачи на...
 • Потсетување

  Напишано од: - Jan 26, 2021
      Пишува: Трифун Костовски   Можеби оние кои ме познаваат подобро знаат, а можеби многумина не знаат – јас сум одлучна, одговорна и правдољубива личност. Низ целиот мој живот сум бил одлучен, сум носел храбри...
 • Прашања до министерот за внатрешни работи, господинот Оливер Спасовски

  Напишано од: - Jan 18, 2021
    Пишува: Трифун Костовски Дилемите, магливоста и парадоксите поврзани со носењето на Еуростандард банка во стечај од ден во ден стануваат по впечатливи, и го прават сè порелевантно прашањето дали требаше да дојде до таквиот штетен...
 • Еуростандард банка по втор пат

  Напишано од: - Jan 12, 2021
  Пишува: Трифун Костовски     Почитувани читатели, можеби ви станувам досаден, повторувајќи го или ставајќи го акцентот на моите колумни врзано со стечајот на Еуростандард банка. Но, верувајте ми, моите мотиви не се само поврзани со...
 • ДВОЈНИ СТАНДАРДИ

  Напишано од: - Jan 5, 2021
    Пишува: Трифун Костовски   Почитувани пријатели и сограѓани. Се надевам дека ги поминавте новогодишните празници во домашна атмосфера и добро расположение, и покрај нужните ограничувања заради пандемијата која веќе цела година е со нас. Но,...
 • КАКО ПОНАТАМУ

  Напишано од: - Dec 30, 2020
    Пишува: Трифун Костовски     2020 година поминува, а сите луѓе на планетата Земја, верувам дека посакуваат никогаш повеќе да не се повтори. Низ овој текст ќе се обидам да ги сумирам моите размисли и...