Денешна дата
13/06/2021

Дебата

 • ЈА ОПРАВДАВМЕ ЛИ НЕЗАВИСНОСТА

  Напишано од: - Feb 2, 2021
    Пишува: Трифун Костовски   Денеска го презедов насловот од публикуваното издание на нашиот еминентен новинар Ерол Ризаов за неговите колумни, си велам, издадена 2014 година. Целта на овој наслов е прашањето кое се наметнува и ден денес...
 • ЗЛОСТОРСТВО

  Напишано од: - Jan 28, 2021
      Почитувани читатели, по втор пат неделава имам потреба да го искажам својот став со кој ќе го изразам моето незадоволство од институциите на системот на државата. Воедно, мојата најголема грижа се оштетените штедачи на...
 • Потсетување

  Напишано од: - Jan 26, 2021
      Пишува: Трифун Костовски   Можеби оние кои ме познаваат подобро знаат, а можеби многумина не знаат – јас сум одлучна, одговорна и правдољубива личност. Низ целиот мој живот сум бил одлучен, сум носел храбри...
 • Прашања до министерот за внатрешни работи, господинот Оливер Спасовски

  Напишано од: - Jan 18, 2021
    Пишува: Трифун Костовски Дилемите, магливоста и парадоксите поврзани со носењето на Еуростандард банка во стечај од ден во ден стануваат по впечатливи, и го прават сè порелевантно прашањето дали требаше да дојде до таквиот штетен...
 • Еуростандард банка по втор пат

  Напишано од: - Jan 12, 2021
  Пишува: Трифун Костовски     Почитувани читатели, можеби ви станувам досаден, повторувајќи го или ставајќи го акцентот на моите колумни врзано со стечајот на Еуростандард банка. Но, верувајте ми, моите мотиви не се само поврзани со...
 • ДВОЈНИ СТАНДАРДИ

  Напишано од: - Jan 5, 2021
    Пишува: Трифун Костовски   Почитувани пријатели и сограѓани. Се надевам дека ги поминавте новогодишните празници во домашна атмосфера и добро расположение, и покрај нужните ограничувања заради пандемијата која веќе цела година е со нас. Но,...
 • КАКО ПОНАТАМУ

  Напишано од: - Dec 30, 2020
    Пишува: Трифун Костовски     2020 година поминува, а сите луѓе на планетата Земја, верувам дека посакуваат никогаш повеќе да не се повтори. Низ овој текст ќе се обидам да ги сумирам моите размисли и...
 • Македонска голгота

  Напишано од: - Dec 22, 2020
  Пишува: Трифун Костовски   Последните случувања врзани за ветото од нашиот сосед Република Бугарија, за отвoрање на процесот за преговори за наше идно членсто во ЕУ, ми ги наврати спомените за многу трнливиот пат кој ние...
 • РЕАЛНОСТ

  Напишано од: - Dec 16, 2020
  Пишува: Трифун Костовски   Јасно е дека отсекогаш од исклучително значење ми биле темите кои се поврзани со општествените и политичките динамики, а особено со оние аспекти на нашето секојдневие кои се важни за вистинската демократизација...
 • Еуростандард Банка

  Напишано од: - Dec 8, 2020
    Пишува: Трифун Костовски   Почитувани, Деновиве се навршуваат веќе четири месеци од безумниот чин за носење во стечај на Еуростандард банка, направен од Народна Банка, на чело со гувернерката Бежоска. Многу е тешка и чувствителна...