Денешна дата
13/06/2021

Дебата

 • БРАТСКА ПРЕГРАТКА

  Напишано од: - Dec 2, 2020
    Пишува: Трифун Костовски     Ќе ми простите што повторно го узурпирам вашето внимание, меѓутоа сакам искрено и длабоко да споделам нешто што длабоко во мене тлее, а е поврзано со нашата национална посебност. Во...
 • ПРОСВЕТЛУВАЊЕ

  Напишано од: - Dec 1, 2020
  Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, Изминатата недела и настаните кои ја одбележаа ја доживувам поразувачки, со поттикнување на многу негативни емоции кај секој поединец во нашава држава. Ковидот катадневно коси со веќе двоцифрени бројки на...
 • И ТОА Е МОЖНО…

  Напишано од: - Nov 25, 2020
    Пишува: Трифун Костовски   Навистина просторот кој ми е даден за пишување на моите колумни, чувствувам дека ми е претесен за да ги споделам со вас сите мои размисли поврзани со секојдневнието, животот, политиката, иднината....
 • Меѓусоседските односи, односно Бугарија и Ковид-19

  Напишано од: - Nov 20, 2020
    Пишува: Трифун Костовски     Денеска би сакал да дадам свое мислење и став за комплексните односи меѓу Македонија и Бугарија, по повод нивното вето за отпочнување преговори и влез на Република Македонија во Европската...
 • МЕГДАН

  Напишано од: - Nov 17, 2020
  Пишува: Трифун Костовски   Низ овој мој текст, би сакал посебно да се осврнам на моите лични впечатоци или ако милувате, на мојата перцепција поврзана со првата расправа на Комисијата за финасирање и буџет, одржана во...
 • ВОЈНА

  Напишано од: - Nov 10, 2020
    Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, Минатава седмица ја одбележаа настани кои можеби ќе ја детерминираат натамошната историја на нашата цивилизација. Светот доби нов претседател на САД, најсилната држава во светот, а тоа е господинот...
 • ХОМЕР

  Напишано од: - Nov 3, 2020
    Пишува: Трифун Костовски   Колку и да сме оптеретени со личните проблеми, деструктивното влијание на пандемијата Ковид-19 влегува длабоко врежано кај секој поединец. Бројот на заразени и починати добива драматични размери и пред секој сериозен...
 • ОРГАНИЗИРАН КРИМИНАЛ

  Напишано од: - Oct 27, 2020
    Пишува: Трифун Костовски   Навистина поминуваме низ многу тежок период погодени од пандемијата Ковид-19, каде бројот на заболени лица во едно деноноќие достигнува од 25% до 30% во однос на тестираните и предизвикува катаклизмично чувство...
 • ПРЕДИЗВИК

  Напишано од: - Oct 20, 2020
  Пишува: Трифун Костовски   Животниот пат на секој поединец е исполнет со многу предизвици, искушенија, таги, радости, возвишувања и падови. Но, секој еден е одговорен да се справува со сѐ што ќе се појави на патот,...
 • ЛЕБ И ИГРИ

  Напишано од: - Oct 14, 2020
    Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, И како општество и како луѓе, минуваме низ многу тешка фаза во нашето натамошно опстојување, на планетата земја. Како суштества на земјата со своите позитивни доблести, единствено ние, луѓето...