Денешна дата
29/06/2022

Дебата

 • ЈАВЕН ПОВИК

  Напишано од: - May 28, 2021
      До Јавниот Обвинител на Република Македонија Љубомир Јовески   Господине Јовески   Вашето Обвинителство покрена постапка против мене Трифун Костовски со која ми го замрзнавте имотот, поведувајќи истражна постапка против мене и мојот син...
 • Пановски: Сам ја намалив употребата на антибиотици за 70%

  Напишано од: - May 26, 2021
    Горан Лефков lefkov@yahoo.com     Инбокс 7: Колку Министерството за здравство потфрли во борбата против Ковид?     Пановски: Медицинскиот Факултет беше скоро заборавен во оваа работа. Дали сте слушнале друг епидемиолог освен Даниловски, кој...
 • За Македонските работи

  Напишано од: - May 26, 2021
    Пишува: Трифун Костовски   Убеден сум дека многумина очекуваат дека денешнава колумна ќе биде посветена на Еуростандард банка, меѓутоа одлучив да ве одморам од оваа тема, а и себеси, бидејќи и во иднина ќе пишувам...
 • ЗОШТО?

  Напишано од: - May 18, 2021
    Пишува: Трифун Костовски   Во нашето секојдневие секогаш има повеќе прашања отколку одговори. Од неодамна станав дел од социјалните мрежи во Македонија со цел подобро да ги запознаам моите сограѓани и сограѓанки, а истовремено и...
 • САМОВОЛИЕ

  Напишано од: - May 11, 2021
        Пишува: Трифун Костовски Денес би сакал да се осврнам на самоволието, кое се чини го следи секој чекор од нашето општество и кое е сѐ повеќе и повеќе присутно во нашето секојдневие, а, еве...
 • ПОТСЕТУВАЊЕ бр. 3

  Напишано од: - May 5, 2021
    Пишува: Трифун Костовски   Минаа Велигденските празници кои ни пратија силна порака дека мораме да продолжиме по нашиот пат, со цел да си овозможиме пристоен и достоинствен живот. Ова се празници на кои треба да...
 • КЛИН ЧОРБА

  Напишано од: - Apr 27, 2021
  Пушува: Трифун Костовски   Денешниов наслов ме асоцира на еден од највпечатливите ликови од бивша Југославија, кој умееше да ги разнежни и да ги насмее лицата на обичните луѓе во бившата ни СФРЈ, а тоа е...
 • КВИСЛИНШКИ ИНСТИТУЦИИ

  Напишано од: - Apr 20, 2021
      Пишува: Трифун Костовски Соочен со искуството во Република Македонија, дојдов до заклучок дека треба со вас да го споделам мојот поглед  околу функционирањето на институциите во Република Македонија, чија задача е да го штитат...
 • КАКВА МАКЕДОНИЈА САКАМЕ

  Напишано од: - Apr 13, 2021
      Пишува: Трифун Костовски   Ќе ми простите, не сакам да пишувам некролози, меѓутоа душата не ми дава да не го споменам денешниов ден, 12 aприл, точно 8 месеци од убиството на Еуростандард банка. Настрадаа...
 • Отворено писмо до Градоначалникот Шилегов

  Напишано од: - Apr 9, 2021
  Почитуван Градоначалник на Град Скопје Петре Шилегов, Ви се обраќам најдобронамерно, со желба да ви укажам на некои битни нешта, и вам како на градоначалник но и во име на доброто на граѓаните на Скопје. Вашиот...