Денешна дата
26/11/2022

Uncategorized

 • EУРОСТАНДАРД БАНКА – ЖРТВА НА ПОЛИТИКАТА

  Напишано од: - Nov 22, 2022
      Пишува: Трифун Костовски       Почитувани читатели, веќе подолг период секој вторник пишувам за стечајот на Еуростандард банка, при што таксативно ги набројувам сите пропусти на институциите во системот кои директно или индиректно...
 • НЕДОМАЌИНЛУК СО УМИСЛА

  Напишано од: - Oct 26, 2022
  Почитувани читатели, изминатиов период во медиумите се појавија податоците за огромни загуби во јавните претпријатија, сопственост на државата и општините, но и предлог од водечките структури во Владата како да се надминат.   Ја цитирам изјавата...
 • Еуростандард банка vs КОД – привид или вистина

  Напишано од: - Sep 27, 2022
  Пишува: Трифун Костовски     Почитувани читатели, во оваа колумна посветена на стечајот на Еуростандард банка повторно ќе се навратам на импресиите и реакциите што се појавија во јавноста, веднаш по објавувањето на извештајот од мојата...
 • ЗОШТО НЕ СЕ НАЦИОНАЛИЗИРА ЕНЕРГЕТСКИОТ СЕКТОР?

  Напишано од: - Sep 2, 2022
        Пишува: Џелал Незири   Владата на Северна Македонија одлучи од 1 септември да прогласи кризна состојба во енергетскиот сектор, која ќе трае еден месец. Причината е високата цена на струјата на меѓународниот пазар...
 • ЧУДЕН МОЛК

  Напишано од: - Aug 31, 2022
    Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, изминаа веќе 10 дена од објавувањето на извештајот од мојата приватна истрага врзана со стечајот на Еуростандард банка. Извештајот е јавно достапен за секој заинтересиран поединец и институциите во...
 • На 22.08.2022 Ја објавувам вистината за стечајот на Еуростандард банка

  Напишано од: - Jul 20, 2022
  Почитувани граѓани на Република Македонија Со гордо срце и чиста мисла денеска официјално најавувам дека на ден 22 Август 2022 година во Скопје ќе биде обзнаен извештајот од мојата приватна истрага поврзана со стечајот на Еуростандард банка, која...
 • Еуростандард банка-  жртва на украдените институции во земјава

  Напишано од: - Jun 28, 2022
  Пишува: Трифун Костовски     Почитувани читатели, изминаа 23 месеци од носењето на Еуростандард банка во стечај, согласно решението на гувернерот Бежоска, одлука за носење во стечај на банка со многу непознаници. Зошто токму тогаш банката...
 • Еуростандард банка- лице и наличје

  Напишано од: - Jun 21, 2022
  Пишува: Трифун Костовски     Почитувани читатели, од самиот наслов на денешнава колумна, многу лесно може да се разбере суштина на мојата денешна колумна. Моите дела докажуваат за моето лице пред вас, кое сум го имал...
 • Костовски до Ковачевски- Еуростандард банка  извештајот е готов

  Напишано од: - Jun 14, 2022
    Пишува: Трифун Костовски     Во колумните во изминатиот период таксативно ги наведував сите пропусти кои ги имаат направено државните институции: Народна банка, финансиската полиција, стечајниот судија, обвинителството, стечајните управници Тодески и Саздовски и Техничката...
 • Руски рулет и Дон Кихот на македонски начин

  Напишано од: - Jun 7, 2022
    Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, сакам со вас да го  споделам фактот дека деновиве беше обзнанено, од стечајниот управник на Еуростандард банка во стечај, дека ќе се врши исплата на оштетените физички и правни...