Денешна дата
30/11/2022

албанци

  • Предрасудите посилни од интеграцијата во образованието

    by - Aug 4, 2014
    Коавтор: Билјана Ставрова   OБСЕ преку едно соопштение ја врати во политичката агенда дебатата за интегрираното образование во Македонија. Всушност, ова соопштение на организацијата, која интегрираното образование го набљудува како главен столб за подобрувањето на меѓуетничките односи,...
  • Борба за опозиција

    by - Jun 14, 2014
    Уморен од последователните порази на неговата партија и охрабрен од победата на локалните избори во Струга, Зијадин Села ја започна неговата борба за завземање на приматот на лидер на опозицијата во албанскиот политички блок. Тој ја...