Денешна дата
16/08/2022

Брексит

  • БРЕКСИТ ВО БРИТАНСКИОТ ПАРЛАМЕНТ

    by - Mar 12, 2019
    Пишува: Александар Кржаловски   Денес ја задоцнив колумнава, во очекување на гласањето на втората верзија на Договорот за повлекување (на Велика Британија од Европската Унија, т.н. Withdrawal Agreement.. или популарно Брексит договор) во Британскиот Парламент. Како и...
  • Брексит или не?

    by - Dec 4, 2018
    Пишува: Александар Кржаловски   Додека кај нас трае втората фаза од процесот на уставните измени, кој според очекувањата, без поголема дискусија и во само три дена вкупно, заврши со изгласување на четирите предложени нацрт-амандмани на Уставот,...